Pitsa ilman Muttia

Twitterin superkeittäjä Henri Alen sivistää meitä perjantaikokkeja tuittailemalla liki viikottain perusruokien reseptejä samalla opastaen, kuinka hommat tehdään oikein ja maukkaasti.

Alkuviikosta Alen veti kokinhatustaan ohjeen pizza biancaan – valkoiseen pitsaan. Siis pitsaan ilman tomaattikastiketta. Vänkää vaihtelua pitsaperjantaihimme.

Voimakkaiden juustojen yhdistelmä vahvistaa valkosipulisirkkojen makua entisestään.

Voimakkaiden juustojen yhdistelmä vahvistaa valkosipulisirkkojen makua entisestään.

Ohjeessa ollut musta oliivi tosin jäi vihreäksi, koska kuusivuotiaamme suosii vihreää. Ja sardellit/parmankinkun vaihdoin kaksitäpläsirkkoihin, koska… noh, ei ollut sardelleja saati kinkkua.

Tähän vuodenaikaan oikeastaan ainoa sirkkalaji, joita näillä leveysasteilla on saatavilla, on juurikin Gryllus bimaculatus, joita saa hyvin varustetuista eläinkaupoista elävinä tai pakasteina.

Tomaatiton pitsa itsessään on erittäin toimiva. Emmental-parmesaani-kombo vahvisti sirkkojen omintakeista makua, jotka olin käyttänyt öljyssä ja valkosipulissa ennen tarjoilua. Taikinan olisi sietänyt saada kohota kauemmin, mutta pitsakivi paistoi lätyn aivan passeliksi.

Näitä Alenin jokamiehen reseptejä ei löydy kuin miekkosen aikajanalta, joten laitoin tämänkertaisen muistiin tähän alle.

Henri Alenin alkuperäinen resepti:

Taikina

Täytteet

Vaiheet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *